АРХИМЕД – Ю ДИ ЕС ЕС ООД: КЪДЕ СМЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2018?

Home / АРХИМЕД – Ю ДИ ЕС ЕС ООД: КЪДЕ СМЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2018?

За компанията Архимед – Ю Ди Ес Ес 2018 се оказа доста динамична година. Самото дружество беше учредено в началото на март и можем смело да твърдим, че през седмиците, последвали регистрацията, свършихме много работа. Постигнатите резултати говорят недвусмислено и затова ще ги изброим накратко тук.

Най-напред привлякохме своя първи клиент – и всъщност първи поддръжник от фермерските среди. Също така успяхме да стартираме практическа демонстрация на метода, който по-късно нарекохме IrriGATE, в реално земеделско стопанство. Може би най-важното от всичко обаче е, че спечелихме проект по линия на Инструмента за малки и средни предприятия на ЕС и в крайна сметка се оказахме една от малкото фирми, получили подкрепа от страна на Европейската комисия по пътя към своя пазарен растеж.

Защо отдаваме такова значение на одобрението на този проект?

Накратко, защото се класирахме между осемте процента предложения от цяла Европа, получили признанието на Европейския съвет за иновации. По наше мнение този процент говори недвусмислено за нивото на конкуренцията в рамките на програмата на ЕС „Хоризонт 2020“. И само за да завършим картината: когато кандидатствахме, компанията нямаше и два месеца история, нито активна дейност, нито външни инвестиции. Смятаме, че дължим този успех на нашата новаторска идея, на ясната визия за нейния пазарен потенциал и разбира се, на отличния екип, стоящ зад всичко това. Ето защо спечеленият проект означава толкова много за нас: в крайна сметка предимствата, в които самите ние вярваме, се оказаха достатъчно убедителни и за оценителите на Комисията в Брюксел и по този начин получиха своята верификация на едно, смеем да твърдим, изключително високо равнище.

В месеците след подписването на договора ни с ЕК през юли всеки от тези три наши актива: идея, търговски потенциал и екип, придоби нови измерения.

Това се случи до голяма степен благодарение на менторството, което Комисията предлага във вид на услуга за бенефициентите на Инструмента за МСП, и тук бих желал да изразя своята признателност лично на нашия чудесен ментор, г-н Дидие Траншие (това е нещо, което никога няма да се уморя да правя). Благодарение на неговите напътствия и вдъхновение ние съумяхме да преведем своята концепция на езика на новата икономика, да прецизираме подхода си по отношение на пазара и преди всичко – да попълним екипа на Архимед – Ю Ди Ес Ес.

Днес технологията IrriGATE се радва на подкрепата на впечатляващо научноизследователско звено, опитен маркетингов експерт и доказан софтуерен разработчик.

Интересът на българските фермери към нашата система за управление на напояването расте и в новата 2019-2020 стопанска година ние виждаме следващото стъпало към растежа на Архимед – Ю Ди Ес Ес: както по отношение на развитието на технологията, така и във връзка с предлагането й във вид на услуга.
С две думи, ноември 2018 ни донесе удовлетворение от постигнатото през последните месеци, но също нови предизвикателства, които да посрещнем, и нови цели, които да постигнем. За да успеем, ще разчитаме на вас – именно на вас, нашите бъдещи клиенти и, надявам се, бъдещи приятели.


Изпратете ни Вашето запитване