Scaleups и Corporates се обединяват за иновации

Home / Новини / Scaleups и Corporates се обединяват за иновации

На 3 и 4 април Архимед беше една от малко над 100-те компании, финансирани от European Innovation Council (EIC) pilot, която участваше в събитие InQbet Accelerator в Брюксел заедно с големи корпорации и експерти по иновации.

Това са някои от имената на компаниите-участници: P&G и The Growcery, Cargill, Port of Antwerp, bpost, Nokia, Umicore, ING и Solvay и двадесет други големи корпорации.

Събитието се занимаваше с важни теми, насочени към общността и нейното развитие и разрастване. Включително фактори, които влияят върху корпоративните решения при партньорството с подобни стартиращи фирми в сектора, както и с:

  • различните начини, чрез които корпорациите в различните сектори подхождат към иновациите;
  • значението на корпоративните лаборатории за иновации за стимулиране на пилотни проекти и инкубация;
  • важните съображения, на които е нужно да се обърне внимание и се да обмислят, когато партнират с по-големи корпорации, за да пуснат продуктите си на пазара.

За избраните за събитието фирми, това беше важен повод да споделят визията си с аудитория от експерти и вътрешни корпоративни лица. Общо 103 предприемачи, идващи от 25 европейски страни и Израел, взеха участие в 14 сесии и повече от 600 бизнес срещи. Това е рекорден брой за The EIC Corporate Days.

Много сме щастливи, че участвахме в това събитие, промотирано от EIC pilot. Надяваме се, че събитието ще доведе до положителни последващи действия и възможност да се започне партньорство, което може да ни помогне да развием бизнеса си.

The EIC Corporate Days свързват предприемачи с международни компании, за да се включат в открити иновации към нови продукти, пилотни проекти и нови бизнес модели. От 2017 г. Насам повече от 400 компании, финансирани от програми на EIC pilot, са участвали в събития с големи корпорации от Европа.

02
Камен Делибеев, Основател на Архимед

02
Снимка на участниците

 


Изпратете ни Вашето запитване